zondag 21 februari 2010

Franca Treur, Igor Wijnker en Lupko Ellen waren in de bieb

Sport, wijsheid en religie: wat wil je nog meer op de zondagmiddag. Igor Wijnker sprak over Ton Boot, die sinds het uitkomen van Bezeten geen club meer heeft gecoacht. Lupko Ellen sprak over drie boeken die hij de bezoekrs aanprees: Macchiavelli - De Heerser, Bert Jansen - Verder naar het Noorden en Bill Bryson - Een kleine geschiedenis van bijna alles.
Na de pauze kwam Franca Treur aan het woord over het uiterst succesvolle boek Dorsvloer vol confetti. Het succes (40.000 exemplaren in een paar maanden) is zo groot dat ze haar e-mail niet persoonlijk meer kan beantwoorden (wel lezen), maar een standaardreactie terugstuurt. Hier zijn de foto's (Giny Backers):

zaterdag 6 februari 2010

Franca Treur, Igor Wijnker en Lupko Ellen te gast bij Zondagschrijvers in de bieb (21 februari)

Met haar debuut Dorsvloer vol confetti schoot Franca Treur (1979) meteen de bestsellerlijsten in. Het boek gaat over een jeugd in een streng gereformeerde omgeving. 'Wat valt er verder nog op te merken over zo'n wijs en tegelijk ook vermakelijk boek?' schreef Janet Luis in NRC Handelsblad. 'Als het niet zo blasfemisch klonk, zou je zeggen dat Gods zegen erop rust.' Een debutant van wie we nog veel zullen gaan horen.


Scheldend en tierend, zo kennen we basketbalcoach Ton Boot het best. Een vulkaan die voortdurend op ontploffen staat. Zijn radicale aanpak heeft ervoor gezorgd dat hij al veel kampioensploegen heeft mogen trainen. Journalist Igor Wijnker dook in het leven van dit fenomeen, volgde trainingen en wedstrijden en sprak met iedereen die er toe deed. Het resultaat is de vuistdikke biografie Bezeten waarin we ook de andere kant van het leven van de coach leren kennen.

Vier sterren kreeg Wraaktocht van Lupko Ellen dit jaar in de Thriller- en Detectivegids van Vrij Nederland. Op 20 december zal hij in de rubriek 'Opgevist' praten over de boeken die hij de moeite waard vindt.


Zondag 21 februari
14.00-16.00 uur
Wolters-Noordhoffzaal
Presentatie: Coen Peppelenbos
€5,- (Stadjerspas/leden bibliotheek €4,-)
(Volgende aflevering: 28 maart)
Reserveren: per mail of telefonisch: 050 368 368 3