zondag 18 april 2010

Ernest van der Kwast, Karel ten Haaf en Herman Sandman in de bieb (2)

Het mooie weer zorgde er ongetwijfeld voor dat niet toet Groningen naar de bieb was gekomen, maar zoals zo vaak hadden de thuisblijvers ongelijk. Karel ten Haaf kon aan de hand van lichtbeelden zijn fascinatie voor concrete en visuele poëzie toelichten. Herman Sandman beval de volgende drie boeken aan bij de lezer.
Na de pauze vertelde Ernest van der Kwast met aanstekelijk enthousiasme over de ontstaansgeschiedenis van Mama Tandoori. Alhoewel al diverse mensen hebben gepleit voor een tweede deel, was Van der Kwast niet direct te porren voor een tweede deel.

(foto's Giny Backers)

zaterdag 10 april 2010

Ernest van der Kwast, Karel ten Haaf en Herman Sandman in de bieb


Deze keer aan tafel: Ernest van der Kwast (geboren 1 januari 1981 in Bombay). Samen met Steven Verhelst schreef hij onder het pseudoniem Yusef el Halal het spraakmakende boek Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken. In april 2010 verschijnt Mama Tandoori, het verhaal van zijn Indiase moeder, die een zeer Hollandse familie binnen kwam vallen. Het is een ongelofelijk en hilarisch verhaal van een onalledaags gezin.

Schrijver en dichter Karel ten Haaf wordt geïnterviewd over de bloemlezing Zieteratuur. Je hebt poëzie om te lezen, poëzie om naar te luisteren en poëzie om te zien. Beroemde voorbeelden van dichters die zie-poëzie maakten zijn Paul van Ostaijen, I.K. Bonset, Paul de Vree en K. Schippers.

Schrijver, performer en journalist van de Groninger Gezinsbode Herman Sandman neemt de rubriek Opgevist voor zijn rekening! Herman Sandman schreef de nu al memorabele boeken Arcadia der Poëten en Inburgeringscursus Groningen. Welke drie boeken gaat hij onder de aandacht brengen?

Presentatie Coen Peppelenbos
• Zondag 18 april
• 14.00-16.00 uur
• Wolters-Noordhoffzaal
• € 5,- (Stadjerspas/leden bibliotheek € 4,-)
Reserveren: per mail of telefonisch: 050 368 368 3