maandag 22 november 2010

Jaap Scholten, Lucas Zandberg en Arend Jan Wonink in Zondagschrijvers in de bieb

Het was een middag vol adel gisteren in de bibliotheek. Lucas Zandberg vertelde over Madame du Barry, de vrouw die in de titel van zijn nieuwste roman De laatste maîtresse van Louis XV genoemd wordt. Een officiële functie aan het hof leerden we gisteren. Kom er nog maar eens om.
Arend Jan Wonink vertelde aanstekelijk over zijn drie favoriete boeken uit de bieb en dat waren deze:
De Weg; Cormac McCarthy
Leven en Wandel van Michael K.; J.M. Coetzee
1812 Napoleon's fatale veldtocht naar Moskou; Adam Zamoyski
Jaap Scholten had tien boeken van zijn boek Kameraad Baron meegenomen en na afloop waren de tien verkocht bij boekhandel Godert Walter (ze liggen door wat foutjes bij de drukker pas vanaf morgen in de winkel). Het boek geeft een schrijnend portret van het verval van de adel in Oost-Europa. Gisteravond werd in het eerste deel van een documentaireserie die Scholten maakte ook stilgestaan bij dit onderwerp.

zaterdag 6 november 2010

21 november Jaap Scholten, Lucas Zandberg en Arend Jan Wonink in Zondagschrijvers in de bieb

Jaap Scholten is bekend van zijn romans Tachtig, Morgenster en De wet van Spengler. In november komt zijn nieuwe boek uit: Kameraad Baron. Een reis door de verdwenen wereld van de Transsylvaanse aristocratie.
Lucas Zandberg debuteerde met Sisi's winterlied. In oktober van dit jaar verscheen zijn tweede historische roman De laatste maîtresse, gebaseerd op het leven van een minder bekende Franse courtisane.
Arend Jan Wonink is radiomaker bij Oog. Daarnaast is hij als politicus betrokken bij D66. Hij zal een aantal boeken (of dvd's) uit de bibliotheek halen dat hij graag wil voorstellen aan het publiek.