dinsdag 17 november 2009

Koos van Zomeren, Igor Wijnker en Lupko Ellen in tweede Zondagschrijvers in de bieb

Even weg uit die gruwelijke kerstsfeer: op zondagmiddag 20 december kan het. Tussen 14.00 en 16.00 vindt de tweede aflevering plaats van Zondagschrijvers in de bieb.

De gast na de pauze is Koos van Zomeren. Schrijver van romans en bekend van zijn stukken over de natuur. Als geen ander weet hij weemoed een plaats te geven in zijn werk. Als het nu gaat om het verdwijnende landschap van zijn jeugd of in de verhalen van ouderen over hun verleden.
In zijn nieuwe roman Die stad, dat jaar neemt Van Zomeren zijn eigen verleden als uitgangspunt voor zijn fictie. Een 'revolutionaire roman over de oertijd van de SP' schrijft de uitgever. Is dit de grote afrekening met dat verleden. Hoe raakt een schrijver die aan het begin staat van zijn carrière verzeild in een maoïstische splinterbeweging in Nijmegen?




Scheldend en tierend, zo kennen we basketbalcoach Ton Boot het best. Een vulkaan die voortdurend op ontploffen staat. Zijn radicale aanpak heeft ervoor gezorgd dat hij al veel kampioensploegen heeft mogen trainen. Journalist Igor Wijnker dook in het leven van dit fenomeen, volgde trainingen en wedstrijden en sprak met iedereen die er toe deed. Het resultaat is de vuistdikke biografie Bezeten waarin we ook de andere kant van het leven van de coach leren kennen.

Vier sterren kreeg Wraaktocht van Lupko Ellen dit jaar in de Thriller- en Detectivegids van Vrij Nederland. Op 20 december zal hij in de rubriek 'Opgevist' praten over de boeken die hij de moeite waard vindt.

Zondag 20 december
14.00-16.00 uur
Wolters-Noordhoffzaal
Presentatie: Coen Peppelenbos
€5,- (Stadjerspas/leden bibliotheek €4,-)
(Volgende afleveringen: 17 januari en 21 februari)
Reserveren: per mail of telefonisch: 050 368 368 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten