maandag 20 december 2010

19 december Jan Glas en Erik Harteveld, Joost Oomen en Annejoke Smids

Iets na twaalven kreeg ik gisteren Gerbrand Bakker aan de lijn, gestrand op een perron in Amersfoort. Er hoeven maar een paar sneeuwvlokjes uit de lucht te vallen en er is meteen chaos en paniek bij de NS. In Groningen, waar ongeveer 2 centimeter sneeuw ligt, is alle ellende nauwelijks voor te stellen. Topoverleg met Rense Sinkgraven volgde en uiteindelijk waren Jan Glas en Erik Harteveld bereid om op zeer korte termijn (anderhalf uur) Gerbrand Bakker te vervangen. Ze vertelden over het project Diezeg laand dat afgelopen zaterdag nog een mooie bespreking in de Volkskrant kreeg. (We proberen Gerbrand Bakker opnieuw te boeken voor de februari-aflevering.)
Voor de pauze vertelde Annejoke Smids over haar historische jeugdromans. Haar laatste roman, De opdracht van de koning, speelt aan de woeste Schotse kusten en er speelt een steencirkel een rol in en dat zou wel een interessante overeenkomst zijn met de steencirkel die bij De omweg van Gerbrand Bakker een rol speelt.

Huisdichter van de Rug Joost Oomen vertelde over zijn drie favoriete boeken. Dat waren de Mariken van Nieuweghen, Een zachte vernieling van Hugo Claus en Blauwe maandagen van Arnon Grunberg. Hij verklapte ook dat hij een groot meisjespoëziefestival ging organiseren in zijn functie als huisdichter.
(foto's Giny Backers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten